Basgitaarles

De nadruk bij de basgitaar lessen ligt op basis speeltechniek,
het lezen van noten en tablatuur, gehoortraining, ritmiek (timing is immers alles)
en de functie van de bassist in een band. We gaan er van uit dat als je voor basgitaarles kiest, je ook in een band wilt gaan spelen.
 

Probeer een proeflesvoor basgitaar
 

Speelstijlen

Funk en Soul: De beste basis voor de veelzijdige bassist. Aandacht voor techniek met de vingers en aandacht voor technieken als ‘slappen’. Hierbij wordt gebruik gemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Denk aan: Level 42, Red Hot Chili Peppers, Michael Jackson, e.v.a.
Rock en Blues: Nadruk op ‘hoe pomp ik mijzelf zo strak mogelijk door een Rock of Blues schema heen’. Veel aandacht voor het lezen van akkoordenschema’s.
Pop algemeen: hieronder vallen de andere popstijlen zoals Reggae, Ska, Country, maar b.v. ook musical begeleiding.
Fusion: Voor de echt gevorderde bassist. Kruising tussen Rock, Jazz en Funk. Studie materiaal: denk bijvoorbeeld aan Jaco Pastorius, Stanley Clarke, Marcus Miller.
Metal: Voor de alles-kunners. De nadruk ligt hoofdzakelijk op timing en accentueringen.

De structuur van een song

Wat is een intro/uitro
Wat is een couplet
Wat is een refrein
Wat is een brug

Bij de lessen wordt hieraan veel aandacht besteed, zodat je in een redelijk kort tijdsbestek enig overzicht krijgt over hoe je in een band functioneert.

Apparatuur

Hoe werkt mijn effectenpedaal?
Welke effecten zijn er zoal voor basgitaar?
Hoe werkt een basgitaarversterker?
Hoe stel ik deze in?
Welk merk (gitaar, versterker, effect) is geschikt voor welke stijl?Op al deze vragen kun je antwoord krijgen van docenten met zeer veel praktijkervaring.

Voor alle speelstijlen wordt voor het huiswerk gebruik gemaakt van beproefde lesmethoden van gerenommeerde docenten.

Aanvullend kan op aanvraag door de docent een recent muziekstuk uitgeschreven worden, als dat nog niet elders beschikbaar is. Zo sluiten we aan bij de actualiteit, want veel leerlingen spelen immers graag wat op dát moment populair is…

We stellen met de leerling een lesprogramma samen, dat zoveel mogelijk inspeelt op de behoefte van de leerling. Wij leveren dus maatwerk, maar we verliezen nooit het grote geheel uit het oog!

Speel je al wel basgitaar, maar wil je eens ervaring opdoen in een band, dan kan dat via de bandprojecten. Je studeert onder deskundige leiding samen met een aantal medeleerlingen een repertoire in. Natuurlijk kun je je vorderingen ook laten horen, bij voorbeeld op de leerlingen avond.
Maar wat dacht je ervan om je eigen professionele CD op te nemen? Dat kàn! Voor een gering bedrag heb je een waardevolle herinnering aan je bandproject èn kun je je vrienden de ogen uitsteken!

Basgitaarprobeer het nu!

We laten je graag kijken of Popschool De Reus bij jou past.

Bel Iwan op 06 - 432 579 59 om vrijblijvend af te spreken.
Je krijgt van ons twee uur volledige les met 30 euro korting, waarbij je ook al je vragen over de popschool kwijt kunt. Doen!

Top