Drumles

Acoustisch en Electronisch

De nadruk bij de drum lessen ligt op basis speeltechniek
Het lezen van noten, gehoortraining, ritmiek (timing is immers alles)
De functie van een drummer in een band. (Wij gaan er van uit dat als je voor popdrums kiest, je ook in een band wilt gaan spelen).

 

Probeer een proeflesvoor drums
 

Speelstijlen

Rock en blues: Hoe speel je een goede swingende basis beat, waar sla je een fill of een break. Hoe speel je een Blues shuffle. Van Alex van Halen via Stewart Copeland (Police) tot en met Keith Moon (The Who).
Funk en Soul: Nadruk op ritmiek en swingende grooves. Dat is namelijk de essentie van funk en soul. Van Steve Ferrone (Average White Band), via Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) tot en met Dave Garibaldi (Tower of Power).
Pop (algemeen): Hieronder vallen de andere popstijlen zoals bijv. Reggae, Country, Pop Ballads maar ook Musical begeleiding.

De structuur van een song

Wat is een intro/uitro
Wat is een couplet
Wat is een refrein
Wat is een brug

Bij de lessen wordt hieraan veel aandacht besteed, zodat je in een redelijk kort tijdsbestek enig overzicht krijgt over hoe je in een band functioneert.

Het Drumstel

Hoe stel ik een drumstel op?
Welke opstellingen kun je maken met een drumstel?
Hoe versterk ik een drumstel met microfoons uit?
Hoe werkt een drum monitor?
Welk merk past het beste bij mijn smaak?
Wat voor bekkens neem ik?

Op al deze vragen kun je antwoord krijgen van docenten met zeer veel praktijkervaring.

Voor alle speelstijlen wordt voor het huiswerk gebruik gemaakt van beproefde lesmethoden van gerenommeerde auteurs.

Aanvullend kan op aanvraag door de docent een recent muziekstuk uitgeschreven worden, als dat nog niet elders beschikbaar is. Zo sluiten we aan bij de actualiteit, want veel leerlingen spelen immers graag wat op dát moment populair is…

We stellen met de leerling een lesprogramma samen, dat zoveel mogelijk inspeelt op de behoefte van de leerling. Wij leveren dus maatwerk, maar we verliezen nooit het grote geheel uit het oog!

Speel je al drums, maar wil je eens ervaring opdoen in een band, dan kan dat via de bandprojecten. Je studeert onder deskundige leiding samen met een aantal medeleerlingen een repertoire in. Natuurlijk kun je je vorderingen ook laten horen, bij voorbeeld op de leerlingen avond.

En wat dacht je ervan om je eigen professionele CD op te nemen? Dat kàn! Voor een gering bedrag heb je een waardevolle herinnering aan je bandproject èn kun je je vrienden de ogen uitsteken!
 

Drumlesprobeer het nu!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Top