Gitaarles

Electrisch of Acoustisch

De nadruk bij de gitaarlessen ligt op basis-speeltechniek
Het lezen van noten en tablatuur, gehoortraining, ritmiek (timing is immers alles)
De functie van een slag- of solo gitarist in een band. We gaan er van uit dat als je voor popgitaarles kiest, je ook in een band wilt gaan spelen.

 

Probeer een proeflesvoor gitaar
 

Speelstijlen

Rock en blues: Hammer-on, Pull-off, Tapping, Speed picking, en alle verdere relevante technieken die bij deze stijlen horen. Van Metallica en Van Halen tot Kurt Cobain.
Funk en Soul: Nadruk op ritmiek en goed slaggitaar spelen. Dat is namelijk de essentie van funk en soul. Van Nile Rogers (Chic), via Level 42 tot en met Prince.
Fado en het Levenslied: Nadruk op goede fingerpicking technieken van de rechterhand en specifieke stijlgebonden akkoordenschema’s.
Pop (algemeen): Hieronder vallen de andere popstijlen zoals bijv. Reggae, Ska, Country, maar ook Musical gitaarbegeleiding.

De structuur van een song

Wat is een intro/uitro
Wat is een couplet
Wat is een refrein
Wat is een brug

Bij de lessen wordt hieraan veel aandacht besteed, zodat je in een kort tijdsbestek een goed inzicht krijgt over hoe je in een band optimaal functioneert.

Apparatuur

Hoe werkt mijn effectenpedaal?
Welke effecten zijn er zoal voor gitaar?
Hoe werkt een gitaarversterker?
Hoe stel ik deze in?
Welk merk (gitaar, versterker, effect) is geschikt voor welke stijl?

Op al deze vragen kun je antwoord krijgen van docenten met zeer veel praktijkervaring.

Bij alle speelstijlen wordt voor het huiswerk gebruik gemaakt van beproefde lesmethoden van gerenommeerde docenten.

Aanvullend kan op aanvraag door de docent een recent muziekstuk uitgeschreven worden, indien dat nog niet elders beschikbaar is. Zo sluiten we aan bij de actualiteit, want veel leerlingen spelen immers graag wat op dát moment populair is…

We stellen met de leerling een lesprogramma samen, dat zoveel mogelijk inspeelt op de behoefte van de leerling. Wij leveren dus maatwerk, maar we verliezen nooit het grote geheel uit het oog!

Speel je al wel gitaar, maar wil je eens ervaring opdoen in een band, dan kan dat via de bandprojecten. Je studeert onder deskundige leiding samen met een aantal medeleerlingen een repertoire in. Natuurlijk kun je je vorderingen ook laten horen, bij voorbeeld op de leerlingen avond.

En wat dacht je ervan om je eigen professionele CD op te nemen? Dat kàn! Voor een gering bedrag heb je een waardevolle herinnering aan je bandproject èn kun je je vrienden de ogen uitsteken!
 

Gitaarlesprobeer het nu!

We laten je graag kijken of Popschool De Reus bij jou past.

Bel Iwan op 06 - 432 579 59 om vrijblijvend af te spreken.
Je krijgt van ons twee uur volledige les met 30 euro korting, waarbij je ook al je vragen over de popschool kwijt kunt. Doen!

Top