Zangles

alle stijlen

De nadruk bij de zanglessen ligt op basis zangtechniek. Dit houdt in: ademhalingstechniek middels een aantal beproefde oefeningen, noten lezen, ritmische scholing (timing is immers alles) en gehoortraining.
De functie van een zanger(es) cq achtergrondzanger(es) in een band. (Wij gaan er van uit dat als je voor pop zangles kiest, je ook in een band wilt gaan spelen).
 
Probeer een proeflesvoor Zang
 

Stijlen

De nadruk ligt bij popschool de Reus op pop in de breedste zijn van het woord.

Rock en blues: Hoe maak ik power zonder mijzelf te overschreeuwen en hoe werk ik mijzelf door de structuur van een nummer heen. Bij voorbeeld: op tijd ademhalen tussen elke zin, dit is wat de meeste beginnende zangers vaakvergeten.
Funk en Soul: Nadruk op ritmiek cq timing en frasering. Dit is de essentie van funk en soul, maar eigenlijk ook van muziek in het algemeen. Er zijn geen foute noten, alleen slecht getimede noten! Het repertoire dat hierbij bestudeerd wordt loopt van Stevie Wonder via Mariah Carey tot en met Destiny’s Child.
Levenslied: Leer bij voorbeeld zingen in plat Leids of Amsterdams.
Pop (algemeen): Hieronder vallen bijv. Musical, Pop ballads en Country. Denk aan Celine Dion, Shaniah Twain of Ilse de Lange.

De structuur van een song

Wat is een intro/uitro
Wat is een couplet
Wat is een refrein
Wat is een brug

In je les wordt hieraan veel aandacht besteed, zodat je in een kort tijdsbestek een goed inzicht krijgt over hoe je optimaal in een band functioneert.

Voor het huiswerk gebruiken we beproefde lesmethoden van gerenommeerde docenten.

Aanvullend kan op aanvraag door de docent een recent muziekstuk uitgeschreven worden, indien dat nog niet elders beschikbaar is. Zo sluiten we aan bij de actualiteit, want veel leerlingen oefenen immers graag wat op dát moment populair is…

We stellen met de leerling een lesprogramma samen, dat zoveel mogelijk inspeelt op de behoefte van de leerling. Wij leveren dus maatwerk, maar we verliezen nooit het grote geheel uit het oog!

Podium Presentatie

Dat begint met op elkaar afgestemde kleding (dresscode).
Contact maken met de zaal.
Plezier uitstralen.
Bewegen (niet als een zoutzak op het podium staan).

Zang Apparatuur

Wat is voor mij een geschikte zangmicrofoon.
Hoe werkt een zanginstallatie.
Hoe werken monitors.
Zangtechniek in combinatie met microfoontechniek.
Hoe stel ik alles in.

Wil je eens ervaring opdoen in een band, dan kan dat via de bandprojecten. Je studeert onder deskundige leiding samen met een aantal mede-leerlingen een repertoire in. Natuurlijk kun je je vorderingen ook laten horen, bij voorbeeld op de leerlingen avond.

En wat dacht je ervan om je eigen professionele CD op te nemen? Dat kàn! Voor een gering bedrag heb je een waardevolle herinnering aan je bandproject èn kun je je vrienden de ogen uitsteken!

Zanglesprobeer het nu!

We laten je graag kijken of Popschool De Reus bij jou past.

Bel Iwan op 06 - 432 579 59 om vrijblijvend af te spreken.
Je krijgt van ons twee uur volledige les met 30 euro korting, waarbij je ook al je vragen over de popschool kwijt kunt. Doen!

Top