Zangles

Zanglessen

De nadruk bij de zanglessen ligt op basis zangtechniek.

Dit houdt in: ademhalingstechniek middels een aantal beproefde oefeningen, noten lezen, ritmische scholing (timing is immers alles) en gehoortraining.

De functie van een zanger(es) cq achtergrondzanger(es) in een band. Wij gaan er van uit dat als je voor pop zangles kiest, je ook in een band wilt gaan spelen.

Zangstijlen

De nadruk ligt bij popschool de Reus op pop in de breedste zijn van het woord.

Rock en blues

Hoe maak ik power zonder mijzelf te overschreeuwen en hoe werk ik mijzelf door de structuur van een nummer heen. Bij voorbeeld: op tijd ademhalen tussen elke zin, dit is wat de meeste beginnende zangers vaak vergeten.

Pop algemeen

Hieronder vallen bijv. Musical, Pop ballads en Country. Denk aan Celine Dion, Shaniah Twain of Ilse de Lange.

Funk en Soul

Nadruk op ritmiek cq timing en frasering. Dit is de essentie van funk en soul, maar eigenlijk ook van muziek in het algemeen. Er zijn geen foute noten, alleen slecht getimede noten! Het repertoire dat hierbij bestudeerd wordt loopt van Stevie Wonder via Mariah Carey tot en met Destiny’s Child.

Levenslied

Leer bij voorbeeld zingen in plat Leids of Amsterdams.

onze aanbieding: 2 kennismakingslessen van een uur voor € 50! Probeer een proefles voor zangles

De structuur van een song

Wat is een intro/uitro, wat is een couplet, wat is een refrein, wat is een brug

Methodiek

Bij de lessen wordt hieraan veel aandacht besteed, zodat je in een redelijk kort tijdsbestek enig overzicht krijgt over hoe je in een band functioneert.

Begeleiding

Bij alle speelstijlen wordt voor het huiswerk gebruik gemaakt van beproefde lesmethoden van gerenommeerde docenten.

Aanvullend kan op aanvraag door de docent een recent muziekstuk uitgeschreven worden, indien dat nog niet elders beschikbaar is. Zo sluiten we aan bij de actualiteit, want veel leerlingen spelen immers graag wat op dát moment populair is…

We stellen met de leerling een lesprogramma samen, dat zoveel mogelijk inspeelt op de behoefte van de leerling. Wij leveren dus maatwerk, maar we verliezen nooit het grote geheel uit het oog!

Zang Apparatuur

Wat is voor mij een geschikte zangmicrofoon?
Hoe werkt een zanginstallatie?
Hoe werken monitors?
Hoe stel ik deze in?
Zangtechniek in combinatie met microfoontechniek?

Op al deze vragen kun je antwoord krijgen van docenten met zeer veel praktijkervaring.

Bandprojecten

Wil je eens ervaring opdoen in een band, dan kan dat via de bandprojecten. Je studeert onder deskundige leiding samen met een aantal medeleerlingen een repertoire in. Natuurlijk kun je je vorderingen ook laten horen, bij voorbeeld op de leerlingen avond.

En wat dacht je ervan om je eigen professionele CD op te nemen? Dat kan! Voor een gering bedrag heb je een waardevolle herinnering aan je bandproject en kun je je vrienden de ogen uitsteken!

We laten je graag kijken of Popschool De Reus bij jou past.

Bel Iwan op 06 432 579 59 om vrijblijvend af te spreken.
onze aanbieding: 2 kennismakingslessen van een uur voor € 50!, waarbij je ook al je vragen over de Popschool kwijt kunt. Doen!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap